jufinspe.reismee.nl

Londen

Hallo allemaal,

Zondagmorgen zijn we al vroeg met de bus vertrokken, we hadden wel al meteen wat vertraging. We kwamen er namelijk achter dat er twee plaatsen te weinig waren in de bus. Maar gelukkig heeft dus buschauffeur er nog twee stoelen bij kunnen zetten en kon toch iedereen mee. We zijn met de bus naar Calais in Frankrijk gereden. Daar zijn we met de boot de zee overgestoken naar Engeland. Na nog een stukje met de bus te hebben gereden in Engeland zijn we met de groep die naar Londen ging uitgestapt en overgestapt op de trein. Hierna moesten we nog een klein stukje met de metro en na nog een stukje lopen waren we eindelijk bij het hotel. We zijn in totaal iets van tien uur onderweg geweest. 's Avonds hebben we gezellig met z'n allen wat gegeten en zijn we vroeg het bed ingegaan want de dag erna moesten we alweer vroeg op!

Maandag morgen zouden we eigenlijk naar een school gaan kijken, maar dat ging helaas niet door. Ik ben toen samen met nog twee anderen naar de stad gegaan om wat dingen te bekijken. We zijn met de metro naar Piccadilly Circus gegaan. Dit is een heel druk en groot kruispunt waar je veel mooie gebouwen kunt zien. Vanuit daar zijn we te voet naar Buckingham Palace gelopen, daar woont de koningin van Engeland. We hebben haar helaas niet gezien want ze was niet thuis maar we hebben wel heel veel leuke foto's in het park gemaakt die kunnen jullie ook op deze site bekijken. In de middag zijn we de eerste school gaan bekijken. Het was een hele leuke school die heel mooi versierd was, kijk maar naar de foto's. Ze hadden ook een hele grote speelplaats met een eigen picknickplek en een eigen moestuin. De kinderen hier hebben geen boeken maar maken alles op werkbladen die de juf of meester zelf voor hun maakt. Dus die juffen en meesters hier hebben het maar druk! Ik heb even in een klas erbij mogen zitten die ongeveer even oud waren als jullie allemaal. Ik heb toen de paspoorten uitgedeeld die wij voor hun gemaakt hebben en ze hebben alle vragen beantwoordt. Sommige hebben zelfs een tekening voor jullie op de achterkant gemaakt. Ze vonden het heel leuk! 's Avonds ben ik met mijn vriendinnen weer terug gegaan naar Londen maar nu zijn we naar de bekende Towerbridge gaan kijken. Ook hiervan kun je een foto zien.

Vandaag zouden we twee scholen gaan bezoeken maar helaas waren we vanmorgen een beetje verdwaald en konden we de school niet vinden. Dat was niet zo slim van ons maar we hebben gelukkig wel de weg weer terug gevonden. De tweede school hebben we wel gevonden. Dit was een hele grote school met wel 560 kinderen! Wisten jullie trouwens dat de kinderen hier allemaal overblijven tussen de middag? Ze krijgen dan een warme maaltijd op school en eten 's avonds vaak boterhammen. Een beetje anders dan bij ons dus. Ze hadden op deze school ook geen gymlokalen maar ze hadden een hele grote gang en daar gingen alle klassen naar toe voor de gym. Kijk maar eens bij de foto's dan kun je het zien. De mensen en de kinderen van deze school waren heel vriendelijk. Ik heb zelfs twee tekeningen gekregen om mee te nemen naar huis! Wisten jullie trouwens dat de kinderen hier al twee jaar eerder leren lezen en schrijven? Jullie zijn 6 jaar oud als jullie leren lezen en schrijven, maar de kinderen hier zijn pas 4 jaar oud als ze beginnen! Dat was wel even gek om te zien. Maar daar zal ik nog wel wat meer over vertellen als ik weer op school ben. Dan zal ik jullie ook de tekeningen laten zien. Na het bezoek aan deze school zijn we weer in Londengebouwen gaan bekijken, we hebben de Bigben gezien, de Westminister Abbey en de Londen Eye. Ik heb allemaal foto's gemaakt zodat jullie ze ook kunnen bekijken. Daarna hebben we lekker gegeten en zijn we even terug gekomen naar het hotel zodat ik jullie even een bericht kon sturen.

Morgen hebben we een vrije dag en gaan we allemaal leuke marktjes bekijken en donderdag gaan we naar onze laatste school toe. Daarna gaan we nog kijken naar de Olympische stadions en mogen we weer wat rondkijken in Londen. Vrijdagmorgen vertrekken we alweer heel vroeg hier want we hebben een lange reis voor de boeg.

Dinsdag, als we weer op school zijn, zal ik jullie nog meer vertellen over hoe het was en kan ik jullie misschien ook nog wat foto's laten zien.

Veel plezier op school, doe goed jullie best en tot over een paar dagen!

Veel liefs,

Juf Simone